Käkisalmen kylpylä

Käkisalmen kylpylän suunnittelutyö käynnistyi vuonna 1893. Kylpylän rakentamissuunnitelmia käsitellyt kokous pidettiin 4.4.1895, ja sinne saapui runsaasti osanottajia. Kokouksessa esitettiin ajatus, että kylpylän perustaminen Käkisalmeen hyödyttäisi koko kaupunkia, sillä se toisi kaupunkiin työtä ja vaurautta. Kokouksen jälkeen perustettiin kymmenhenkinen toimikunta, jonka tehtävänä oli haalia osakkaita sekä laatia suunnitelmat kylpylän perustamiseksi ja rakentamiseksi.

Käkisalmen kylpylä aloitti toimintansa kesällä 1897. Kylpylä rakennettiin Kalliosaarelle ja sen uimahuone oli Vuoksen poukamassa, jossa vesi vaihtui jatkuvasti. Vuonna 1908 kylpylän sisäänpääsymaksu oli 5 markkaa, ja viikon kylpylämaksu aikuisilta 15 markkaa. Lapsien kylpylämaksu viikolta oli 7, 50 markkaa. 1900-luvun alussa valtaosa kylpylän vieraista oli suomalaisia, sillä kulkuyhteydet Venäjälle olivat huonot.

Kylpylätoiminta Käkisalmessa loppui vuonna 1918 huonon taloudellisen tilanteen vuoksi. Kylpylän rakennus purettiin vuonna 1939.

 Edellinen  Seuraava
 
  Etelä-Karjala-instituutin Vuoksi-projektia ovat rahoittaneet
Etelä-Suomen lääninhallitus, Euroopan Sosiaalirahasto
(ESR) ja Lappeenrannan kaupunki.