Kuukaupin silta Antreassa

Maantie Viipurista Käkisalmeen ja Sortavalaan ylitti Vuoksen Kuukaupissa. 1900-luvun alussa Vuoksen yli kuljettiin lotjista tehtyä siltaa pitkin, joka kuitenkin purettiin vuonna 1918. Virta ylityspaikalla oli voimakas, ja korvaavan sillan rakennustyöt valmistuivat lopulta tammikuussa 1939. Viisiaukkoinen teräspalkki- ja ristikkosilta oli valmistuessaan noin 250 metriä pitkä. Sillan rakennustyöt maksoivat tieoikaisun kanssa lähes 6 miljoonaa silloista markkaa.

Vetäytyvät neuvostojoukot räjäyttivät sillan 27.8.1941. Sillan keskipalkki putosi Vuokseen ja Viipurin puoleiset kannatinpalkit vaurioituivat. Suomalaiset kuitenkin korjasivat sillan. Yksikaistainen puukantinen silta on edelleen olemassa. Alun perin silta oli maalattu vaalean harmaaksi, mutta nykyisin se on punainen. Vieressä kulkee uusi maantiesilta, jonka rakennustyöt aloitettiin vuonna 1995. Rakennustyöt venyivät rahapulan vuoksi ja silta otettiin käyttöön vasta elokuussa 2001.

  Edellinen   Seuraava
 
  Etelä-Karjala-instituutin Vuoksi-projektia ovat rahoittaneet Etelä-Suomen lääninhallitus, Euroopan Sosiaalirahasto (ESR),
Imatran kaupunki ja Lappeenrannan kaupunki.